De blauwe gaai (blue jay)

 De blauwe gaai is een geweldige beschermer en is vastberaden om zijn eigen nest te beschermen. Een van mijn ouderen, Sam Butler, zag ooit een blauwe gaai bezig met een slang die via een boom omhoog kroop naar zijn nest. De blauwe gaai kwam krijsend en schreeuwend aan en probeerde die slang af te leiden, maar die slang bleef de boom in klimmen en kwam dicht bij dat nest.

Dus de blauwe gaai vloog heel hoog, draaide zich om en dook recht op de slang af en vloog er voorbij. Een moment later viel die slang eraf en op de grond.

Sam zei: "Ik begon me af te vragen wat er was gebeurd, wat die vogel had gedaan om die slang uit de boom te krijgen." Dus hij liep naar de plek waar de slang nog steeds kronkelde. Precies in zijn kop zat een van de veren van de blauwe gaai - dwars door hem heen geschoten als een pijl. Dat heet schieten, en dat is wat die blauwe gaai deed om zijn jongen in het nest te beschermen.

Sam vertelde me verder dat wanneer er blauwe gaaien rond je huis zijn, ze zijn gekomen om je te beschermen en voor je te zorgen. De reden dat ze blauw zijn, is dat ze hierheen zijn gestuurd door de Grote Geest. De lucht is blauw en vertegenwoordigt de Grote Geest hierboven. De bescherming van de blauwe gaai is een van de manieren waarop de Grote Geest onze aanwezigheid hier erkent.

Uit het boek ‘The Wind is my Mother’ geschreven door Bear Heart.



Deze blauwe gaai kwam op de achteruitkijkspiegel van onze huurauto zitten, in Mount Rainier NP, Washington State.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten