- De leeftijd van de Antarctische ijskap is niet meer dan 6000 jaar oud
- De geldigheid van de Vostok ijskernen van Antarctica is onzeker
Momenteel ligt Antarctica onder een ijskap van ongeveer 5 kilometer en het is de koudste plek op aarde. Verbazingwekkend is het de droogste woestijn op aarde en het sneeuwt er alleen rond de grenzen waar het enorm waait.
Maar het was niet altijd zo koud en afgelegen.Geoloog Molly Miller van de Vanderbilt Universiteit ontdekte in het Beardmore gletsjer gebied van Antarctica de resten van drie oude loofbossen, compleet met fossielen van gevallen bladeren verspreid over versteende boomstronken. Deze bomen groeien vandaag de dag alleen in warme, vochtige gebieden, zoals Queensland in Australië. In Antarctica zijn ook botten van uitgestorven buideldieren en dinosauriërs met enorme steenkoollagen vol met eens bloeiende flora en fauna gevonden.
Wanneer was dit fantastische tijdperk op Antarctica en nog belangrijker wat is de oorzaak van deze dramatische verandering? Het moet een plotselinge en dramatische verandering zijn geweest want er zijn geen tussenliggende fasen met veranderende vegetatie patronen gevonden. En hoe ontstond in het binnenland een vijf kilometer dike ijskap waar weinig sneeuw of neerslag valt? Dit zijn onmogelijke vragen waarmee moderne geologen worstelen. Bracht een continentale verschuiving Antarctica dichter bij de polen of was het een verschuiving van de aardas waardoor niet alleen het tropische regenwoud verdween, maar ook de ijskap ontstond?
En wanneer gebeurde dit? Klassieke geologen willen je laten geloven dat deze ijskap reeds miljoenen jaren bestaat. Twee krachtige feiten zijn hiermee in tegenspraak. De eerste zijn de zeer oude kaarten van Piri Reis en Oronteus Finaeus (zie ook: http://mikegeubel.blogspot.com/2010/01/oude-mysterieuze-wereldkaarten-echo-van.html) waarop Antarctica ijsvrij is afgebeeld; tweeduizend jaar oude bibliotheken in Alexandrië zijn hoogstwaarschijnlijk de bron van deze kaarten. Dit zou betekenen dat Antarctica ijsvrij en bevaarbaar was in een niet al te ver verleden. Misschien in de tijd van de farao’s?
Zijn deze kaarten geloofwaardig? Professor Charles Hapgood heeft ze voorgelegd aan de afdeling cartografie van de Amerikaanse luchtmacht. Luitenant-kolonel Ohlmeyer antwoordde dat ze niet alleen nauwkeurig waren, maar "dit geeft aan dat de kustlijn in kaart is gebracht voordat het door de ijskap werd bedekt. De ijskap in deze regio is nu ongeveer een mijl dik. We hebben geen idee hoe de gegevens op deze kaart overeen kunnen komen met de veronderstelde geografische kennis van die tijd." (www.ancientdestructions.com)
Er is nog een tweede bewijs over een recent ijsvrij Antarctica. De controversiële ijskern experimenten? In Groenland en Antarctica zijn laboratoria die door het ijs boren om gegevens over ijslagen te verzamelen. In Antartica zijn de Dome C en Vostok stations en in Groenland bijvoorbeeld de GISP 2 en GRIP.Uiteindelijk stuitten ze in Antractica op een stenen bodem en in Groenland op plantenresten. Iedere lag bevat vulkanisch stof en bepaalde isotopen, zoals Carbon 14 en Oxygen 18, die informatie verschaffen over het klimaat in een ver verleden. Zo wordt bijvoorbeeld beweerd dat ze duidelijk de opwarming in de Middeleeuwen, zo’n duizend jaar geleden, laten zien toen de temperatuur op aarde hoger was dan vandaag de dag.
Maar als iedere laag overeenkomt met één jaar, dan zijn de 140.000 lagen in Antarctica geen miljoenen jaren oud, zoals geologen zeggen. Maar nog controversieler: Charles Ginenthal schrijft in zijn artikel “ijsstaaf bewijzen” dat dooi tijdens de zomer en afzettingen van duizenden lagen tijdens chaotische tijdperken geheel “de laag per jaar” theorie ondermijnen. Hij stelt ook dat resultaten van kernen uit de oceaan en boorgaten de ijskernen tegenspreken. Dit betekent dat de ijskap geen miljoenen jaren oud is, het kan ook heel snel slechts in een paar jaar zijn ontstaan. En dit kan ook 6.000 jaar geleden zijn geweest. Weer in de tijd van de farao’s.
De snelheid hiervan wordt ondersteund door fossilisatie van oude bossen die Molly Miller ontdekte. Fossilisatie gebeurt gewoonlijk alleen tijdens catastrofale omstandigheden zoals een komeet ontlading of door extreme massa coronale uitbarstingen van verstoorde planetaire bewegingen waardoor magnetische velden omkeren. Zou dit in de toekomst weer kunnen gebeuren? In de maak is de film 'Antarctica ooit een tropisch paradijs', waarin het bewijs in detail onderzocht wordt.
Bron: http://www.mikamar.biz/book-info/ada-a.htm
Kan e.e.a. ook door gigantische watervloed zijn
BeantwoordenVerwijderengekomen.Die ook de oorzaak was van ijslaag in bekken waar nooit neerslag viel.Opmerkelijke overeenkomst met noordelijk pool zee die ca 6000 jaar geleden ook ijsvrij was .
Als je uitgaat van genesis, dan scheidde "GOD" de wateren onder en boven het uitspansel. Door dit "watergordijn" werd de temperatuur verspreid en kan daardoor verklaren dat er overal op de wereld een zelfde temperatuur heerste. Zo'n viereneenhalf duizend jaar terug plus of minus werd deze waterlaag verstoord en kwam naar beneden, de zgn zondvloed! "GOD" had spijt en gaf noach als verbond de regenboog! Iets wat een lachertje zou zijn als er voor de "zondvloed" regen en zonneschijn zou zijn geweest. Hm, het geeft te denken, de tijd klopt wel zo'n beetje. Zelf ben ik atheïst en zie de bijbel dan ook meer als geschiedenisboek. Maar het begin van genesis is eigenlijk veel zeggend. Ik las er altijd over heen tot ik een boek voor mij kreeg met de titel, De Aarde barst, Erg leerzaam en geeft een verhelderende kijk op diverse vraagstukken.
BeantwoordenVerwijderen